Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
JG52 rašė ...
Gaila, kad nespalvota. Bet, gal taip net ir geriau?
O kur jūs matėt spalvotų tarpukario Lietuvos Karo aviacijos fotografijų ? Vienintelis M.Brazaitis turėjo spalvotą fotokamerą, bet jis fiksavo labiau "civiliokišką" gyvenimą. Na, o J.Miežlaiškis turėjo spalvotą, bet ne foto, o videokamerą.
Esu matęs. Ir ne vieną. Pvz., ANBO51 esu matęs spalvotą (žalios spalvos). Tiesa, teisybės dėlei turiu pripažinti, kad gali būti, jog tos foto "nuspalvintos" (retušuotos) jau šiais laikais.
ANBO-51 niekada nebuvo žalias. Jūs turbūt matėte šitą ANBO-IV fotografiją:
Ji tikrai originaliai spalvota. Fotografas, jau minėtas M.Brazaitis. Aš pats asmeniškai kitokių spalvotų, mūsų Karo aviacijos lėktuvų fotografijų nesu matęs.
Sveiki kolegos, štai ir rugsėjis beldžiasi. Turbūt net klausimų nekyla kam skiriame šį mėnesį, be abejo - legendinio F.Vaitkaus skrydžio Lituanica II 75-mečiui.
Ta proga noriu ir ekrano paveiksliukus pasiūlyti susijusius su šiuo įvykiu. Tiesa, nors paruošiau net tris variantus, nesu labai jais patenkintas, paprasčiausiai nepavyko rasti gražių, kokybiškų fotografijų...
Čia pavyzdžiai, ir jei patinka - žemiau kiekvieno paveiksliuko galite pasirinkti reikiamos rezoliucijos paveiksliuką:
Sveiki , P. Nerijau mano a.a. tėvas turėjo 16mm Agfa filmavimo kamerą. O naturaliom spalvom kaip Jis sakydavo turėjo nufilmavęs Aviacijos šventę Kaune kurioje dalyvavo Prezidentas A. Smetona apvažiuodamas visą areodromo teritoriją su brička paradiniais arklių pakinktais. Bet kaip sako brolis Jis norėjo perrašyti ją buvo padavęs kažkokiam iš jo pasakojimo iš Kauno Televizijos ir kuomet grąžino tos spalvotos 16mm aviacijos šventės jau nebuvo . Aišku man juo sunku patikėti . Neseniai tai sužinojau . Turiu tenai pažįstamų gal išsiaiškinsiu . Tas kuris tai padarė jis vis vien negalės niekur šios aviacijos šventės spalvoto filmo parodyti. O spalvotų foto nuotraukų nematęs . Gal kaip tarnavau sovietinėje armijoje vakarų sibire 1957 /1960m tuo metu perleido muziejui ar asmeniškai kam nors.
Sveiki mielieji, štai ir 2011-ieji. Šiemetiniuose planuose yra numatyta šiek tiek daugiau dėmesio skirti ir kitoms Lietuvos Kariuomenės dalims, ypač technikai, todėl ta proga, šįkart kalendoriuje ne aviacija, o be proto gražus tankas Renault FT-17. Dėkingas kolegai iš Kauno už fotografiją.