Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
Pamaniau, gal tarp mūsų yra bitininkų, o jei yra - tai "Po sparnu" tikrai pati ta vieta padiskutuoti, pasidžiaugti sėkme bitininkaujant ir pasidalinti liūdesiu dėl ištikusių nesėkmių.
Aš pats dar prieš visas anglijas mėgėjiškai bitininkavau su keliais dadaniukais, na o šįmet, Velykų proga pasidovanojau sau 10 geros veislės bitelių šeimų daugiaaukščiuose aviliuose. Parsivežiau jas praėjusią naktį iš Vilkaviškio, o pagal mano planą jas iškart parvežęs turėjau statyt į pastovią vietą bityne. Bet še kad nori - ankstesnis šeimininkas - tikras suvalkietis, sumanė jis neparduoti padėkliukų (kojų) aviliams... Tai visi planai žlugo, teko biteles vidury nakties išmėtyt sodybėlės kieme ant ko pakliuvo ... O sulaukus ryto staigiai iš ko pakliuvo pasidaryt 10 rėmų... Na, bet jau viskas gerai - rėmai padaryti, išmėtyti bityne ir laukia kol galės priimti savo globon aviliukus. Na, o aš murksau, laukiu kol pradės brėkšti ir lėksiu sutemti biteles į joms priklausančią vietą. Tai vat kokių nedidelių nuotykių apturėjau... Bus pamoka telefonu viską` derinti atidžiau.
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
Na mano bitelės puikiai įsikūrė, o šiandien jau ir nudžiugino prineštu medaus kiekiu. Stipresnės šeimos jau prinešė po artipilnį aukštą medaus t.y. maždaug po 10 kg .