Puslapyje rasite "Sparnų" atsiradimo, leidybos istoriją, kitą įdomią informaciją, laikui bėgant rasite visų numerių viršelius, turinius ir visus numerius PDF formatu.
Šiai dienai parengtas vienas, 1969 m. Nr.1 PDF formatu. Stengsiuosi, pagal galimybes, greta kitų darbų svetainėje, padaryti bent kokius 2-3 numerius per mėnesį.
Pradėjau pagal eilę nuo seniausio, na, beveik nuo seniausio, kadangi dar yra vienkartinis 1968 m. "Sparnų" numeris. Aš jį turiu, tačiau pastebėjau, kad trūksta keletos puslapių, tad jei kas turite šį numerį - praneškite. Prašysiu kažkokia forma paskolinti, arba nuskanuoti trūkstamus puslapius.
Taigi, palinkėkite man sėkmės. Tikiuosi iki 5-ojo svetainės gimtadienio susidoroti su "Liaudies Sparnais", "Sparnais" ir kt. periodiniais lietuviškais aviaciniais leidiniais. Na, o sulaukus jūsų pagalbos visa tai realu padaryti ir greičiau.
Artimiausiu laiku pranešiu apie trūkstamus numerius savo bibliotekoje.
Na, kad tęsi "Sparnų" epopėją, Nerijau, galiu tik pagirti Tik štai keletas klausymų iškilo :
1) ar būtina skanuoti -> tvarkyti skanus -> konvertuoti į PDF ? Gal pakaktų suarchyvuotų ZIP/RAR skanų .jpg formatu ? Darbo sąnaudos juk mažesnės. 2) jei jau turi paruoštą PDF, kam jį dar zip'inti ? Suspaudus bylą dydis sumažėja nežymiai, o zabovos prisideda tiek tau, tiek skaitytojui.
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4088
Kai jau turiu susitvarkęs skanus, padaryti pdf'ą vienos minutės reikalas. O geros rezoliucijos jpg bet kada gausite pas mane, jei prireiks. El. žurnalas visgi yra žurnalas - o puslapių krūva visada ir liks puslapių krūva.
Na, o dėl zipinimo: taip susispaudžia nekažkiek, tačiau taip yra patogiau atsisiųsti. Ypač pas ką lėtesnis internetas.... O zabovos bent man jokios, na, o skaitytojas irgi nepervargs... Nelabai diskutuotini klausimai sąkyčiau.
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4088
Na, nemanau, kad protinga būtų kažkaip "cenzūruoti", iškarpinėti leidinį. Skanuosiu viską iš eilės, vienaip ar kitaip "Sparnai" yra mūsų aviacijos istorijos dalis, o kokie jie buvo - tokie.
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16 Pranešimų: 1398
Na, bet ten komunizmo, socializmo propaganda. O komunizmas - tai blogis. Kaip ir nacizmas. Vokietijoje svastikos uždraustos. O čia žvaigždės, kūjai, pjautuvai.
Bet ir pradinukas žino - komunizmas ir nacizmas blogis ir tų tauškalų neverta klausytis. Manau, visi esam protingi žmonės, ir nereikia kreipti dėmesio į to laikotarpio propaganda.
Prisijungta: 2009 Sau 27 d., 14:48 Pranešimų: 1316
Propaganda - vienas dalykas, istorinis faktas - kitas. „Liaudies Sparnuose“ turbūt ir Staliną rast galima - bet - juk tai laikotarpio ženklas. Draust reikia ne simbolius, o tuos kurie teisina tai, kas po tais simboliais buvo daroma. Arba kurie pakeitę simbolius toliau ką nors panašaus daro.