Diskusijos

Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
2009 Sau 22 d., 22:35
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086

Aviacijos mėgėjams skirtas leidinys „Aviacijos pasaulis” 2009 metais tapo mėnesiniu žurnalu
. Pradėtas leisti 2002 metais kaip dvisavaitinis laikraštis, prieš trejus metus jis virto žurnalu, o šiemet pakeitė ir periodiškumą bei apimtį. Dabar žurnalas bus storesnis ir skaitytojus pasieks kiekvieno mėnesio 20 dieną. Žurnalo puslapiuose atskleidžiamos temos turėtų patikti tiek profesionalui lakūnui, tiek skraidymo mėgėjui ar besidominčiam aviacija.

Aviacinius leidinius gimtąja kalba skaitome daugiau kaip 70 metų.


Lietuvoje aviacinė periodinė spauda leidžiama nuo 1935 metų. Lietuvos aeroklubo įsteigtą žurnalą „Lietuvos sparnai“ skaitė net kelios kartos, o šio populiaraus leidinio tiražas siekė 40 tūkstančių – lietuviai visada labai domėjosi aviacijos ir kosmoso pasiekimais. Lietuviai vieninteliai Sovietų sąjungoje sugebėjo išlaikyti aviacinį leidinį gimtąja kalba.
Atsinaujinusiame „Aviacijos pasaulyje“ išlieka skaitytojų pamėgtos rubrikos – pasakojimai apie aviatorius, technikos naujienos, skrydžių maršrutai, tikros aerodromų istorijos, profesionalų komentarai, verslo, karinė aviacija, istorija, pažintinė informacija vaikams ir jaunimui, aktualijos. Žurnalas pradeda organizuoti pasaulyje itin populiarių popierinių lėktuvėlių skraidinimo žaidimą, kuris skatins linksmai pramogauti ir siekti rekordų, suteiks žmonėms pradinių aviacinių žinių apie skridimą. Skaitytojai taip pat galės daugiau sužinoti apie aitvarus, jėgos aitvarus bei kitus paprastesnius aviacinio laisvalaikio ypatumus.
Žurnalą apie aviaciją pastaraisiais metais skaito ir užsienyje gyvenantys lietuviai, aviatorių draugai Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Liuksemburge, Rumunijoje, Rusijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Švedijoje, Airijoje, Italijoje, Kanadoje, JAV. Leidinyje publikuojamos straipsnių santraukos anglų kalba. „Aviacijos pasaulis“ per septynerius metus tapo rimtu aviacinės informacijos centru, reprezentuojančiu visą Lietuvos aviaciją.

Besidominčių aviacija nemažėja


Dabar mūsų šalyje veikia 27 aerodromai, iš jų 4 tarptautiniai oro uostai ir 7 privatūs aerodromai, išduota daugiau kaip 10 licencijų skrydžių bendrovėms, sportininkus ir mėgėjus jungia apie 70 aviacijos klubų, LR civilinių orlaivių registre įregistruota 695 orlaiviai, veikia 17 mokymo įstaigų, 16 orlaivių techninės priežiūros organizacijų, 2 orlaivių projektavimo ir gamybos įmonės, 2 oro navigacijos paslaugų organizacijos, LR kariuomenės sudėtyje yra Karinės oro pajėgos. Aviacijos specialistai gauna licencijas, iš viso šiuo metu yra išduota 1653 licencijos pilotams mėgėjams ir profesionalams, skrydžių instruktoriams, skrydžio vadovams, skraidantiems inžinieriams, navigatoriams. Su aviacija tiesiogiai susijusių žmonių Lietuvoje yra apie 20 tūkstančių, besidominčių – keleriopai daugiau.

Aviacinė fotografija – istorijos metraščio dalis


Kasmet Lietuvoje vyksta per 100 aviacinių renginių. Tūkstančius žmonių sutraukia įspūdingos aviacijos šventės, Pasaulio ir Europos aviacijos sporto čempionatai. „Aviacijos pasaulis“ kiekvienais metais organizuoja tarptautinius aviacinės fotografijos konkursus, kuriuos vainikuoja keliaujančios parodos ir albumų pristatymai. Konkursų autoriai – profesionalūs fotografai ir mėgėjai iš Lietuvos ir užsienio, tačiau visus jų darbus apjungia aviacinė Lietuva. Parodos yra apkeliavę ne tik šalies miestus, bet buvo pristatytos Lenkijoje, Latvijoje, Vokietijoje. Išleisti jau penki fotografijų albumai: „L.Jonys. Fotografijos”, „Ore, iš oro, žemėje“, „Lietuva-Latvija“, „Daugiau dangaus“, „Moteris ir aviacija“. Balandžio mėnesį bus atidaryta jau VII tarptautinė aviacinės fotografijos paroda ir pristatytas naujas fotografijų albumas. Tradicinių aviacinės fotografijos konkursų tikslas – fiksuoti Lietuvos aviacijos gyvenimo akimirkas ir leisti išliekamąją vertę turinčius albumus.

Daugiau informacijos:
Žurnalo „Aviacijos pasaulis“ vyr. redaktorė/leidėja Vilma Jankienė
Tel. 8-616 19201, el. p. vilma©aviacijospasaulis.lt;
Į viršų
Nerijus Korbutas
2010 Grd 06 d., 12:31
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Noriu kolegoms priminti, kad Aviacijos Pasaulio prenumerata 2011 metams tik 140 litų.
Senjorams ir studentams dar ir su nuolaida.
Į viršų
sky76v
2022 Vas 06 d., 22:06
Užsiregistravęs dalyvis #49
Prisijungta: 2009 Sau 27 d., 14:48
Pranešimų: 1306
Šalia „Aviacijos pasaulio“:

„Delfi“: Naktines ekskursijas ir meno degustacijas organizuojanti galerininkė: autoriai atsiveria, pažeria netikėtų ir slaptų dalykų.
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook