Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16 Pranešimų: 1398
Skulptoriaus V.Mačiuikos antkapinis S.Dariaus ir S.Girėno paminklas Kauno Aukštųjų Šančių Karių kapinėse kelia kai kurių keblumų.
Man kyla tokia abejonė: ar bareljefai turi panašumą į pačius lakūnus? Ir kuris yra Darius, kuris Girėnas. Forumo dalyvis Saga sako "tas kur su,, barzda,, ,manau Girėnas", t.y. Girėnas dešinėje. Man kažkodėl atrodo priešingai. Nors nesu užtikrintas. Palyginkim:
Na, Šlivinsko skulptūras nereik nė su kuo lyginti - iš karto viskas aišku. Mačiuikos bareljefai - kiek belyginau, man vis tiek nepanašūs. Žinoma, akmenyje išgauti autentiškumą gerokai sunkiau. O gal čia tik aš toks neįžvalgus ir nepastabus.
Pijus rašė ...
Darių visur galima pažinti pagal griežtesnius veido bruožus.
S.Darius kaip tik buvo švelnaus, švytinčio, nuolat besišypsančio veido. Jonas Balčiūnas yra sakęs apie R.Vabalo filmą "Atlanto nugalėtojai" ir Remigijaus Sabulio vaidinamą Darių, kad ten yra neatitikimas. Filme Darius dažnai susirūpinęs, griežtas, rūstus, netgi kartais piktas, o gyvenime jis toks nebuvo.
Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinės
Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinėse palaidoti Steponas Darius ir Stasys Girėnas. Kai kas galvoja, kad tai netinkama vieta mūsų didvyriams, nes Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinės - tai Sovietų Armijos karių kapai. Tačiau yra ne visai taip. Čia taip pat yra ir lietuvių karių, ir vokiečių karių kapai. Čia palaidotas ir lietuvis lakūnas-bandytojas, kandidatas į kosmonautus Rimantas Stankevičius.
Prie pat įėjimo yra lietuvių karių kapinės
Laidojimo datos - visas tarpukario laikotarpis. Įdomu kas čia taip išguldė Lietuvos kareivėlius - džiova? šiltinė? nelaimingi atsitikimai per manevrus?