Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
Liūdna žinia. Kolega Marcelis neribotam laikui sustabdė lietuviškų Letov lėktuvų projektą. Priežastis: Lietuvoje neatsirado "antros pusės" norinčios ir galinčios padėti ir prisidėti. O žmogui dirbančiam tik iš idėjos, niekieno nekomandiruojamam, savarankiškai skraidyti į Lietuvos archyvus per didelė našta. Visomis prasmėmis. Kai kolega rašė knygą apie estų LETOV Š-228E , Estijoje turėjo suinteresuotą žmogų T.Kitvel , kuris rinko informaciją archyvuose, ieškojo fotografijų ir t.t. Ko pasekoje išėjo puiki knygelė apie minėtą lėktuvą. Lietuvoje tokio žmogaus neatsirado, nors buvo kreiptąsi į istorikus, muziejininkus, veteranų sąjungą ir t.t. Pavadinčiau tai neišnaudota galimybe. Kitos tokios gali ir nebūti. Be galo liūdna, bet yra kaip yra.
Šiek tiek klaidingai kolega mane supratote, mūsų pareiga padėti kolegai kuris stengiasi dėl mūsų istorijos, o ne laukti kol kažkas kažką padarys, kad tik suvartoti gatavą produktą. Aš kiek leido mano kuklios galimybės kolegai padėjau.
Dėkui Mindaugai. Tikrai "praeis"... Tuo pačiu norėčiau pasakyti, kad pagrinde tu ir Robertas reguliariai ieškote nuotraukų, kitos informacijos, talpinate ją diskusijose ir dažną kartą jokios reakcijos nei iš administratorių, nei iš kitų narių. Tačiau nereiktų nusiminti - viskas yra matoma, kaupiama, kataloguojama ir po truputį dedama į albumus, kitus puslapius. Žodžiu, tai ką darote šios svetainės labai tikrai yra pastebima ir bus panaudota.