Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
Waldemar Rezmer knygoje Litewskie Lotnictwo Wojskowe 1919-1940 net 10 psl. skiria internuotųjų istorijoms, tačiau SUM'o reg. numerio nėra. Nėra jo ir kituose mano turimuose šaltiniuose. Gal kas padės.
"Sum" buvo vienas iš dviejų prototipų. Vienas iš jų rugsėjo 1 dar nebuvo galutinai sumontuotas ir, kiek man žinoma, buvo sudegintas pačių lenkų. Tas, kuris buvo internuotas Lietuvoje, atliko keletą bandomųjų skrydžių ir iki karo veiksmų net ženklų neturėjo. Kai buvo panaudotas specialioms paskirtims (svarbių asmenų išgabenimui), siekiant išvengti saviškių atakų, jam buvo uždažytos lenkų "šaškės". Ir, kiek man žinoma, šis lėktuvas spec paskirtį atliko tik tą vienintelį kartą, kai buvo internuotas su trimis Lenkijos piliečiais Lietuvoje. Lietuvoje, atrodo, jokie kiti ženklinimai ant šio lėktuvo nebuvo daryti, nes nebuvo bandyta net skraidyti (nepatvirtintos mano žinios). Gana neblogą kartoninį jo modelį yra išleidęs "Maly Modelarz" 1982 metų 1 numeryje.
Gal kas turi daugiau kokios info apie internuotajį Bf - 109 D1? Kas tai per lėktuvas aš puikiai žinau.Gal žino kas koks buvo borto numeris? Gal kur kokia nuotrauka yra? Domina, bet kokia informacija.