Prisipažinsiu,kodėl aš prieš straipsnių vertinimus. Paskelbus konkursą mintyse turėjau keletą temų "rašinėliams". Bandžiau kažką rašyt,"dėlioti",konstruoti....Nepavyko. Tada apsiribojau pranešimu diskusijose apie ginkluotę ANBO lėktuvuose.
p.s.nieko neparašęs svetainės narys neturi teisės vertinti kitų svetainės narių straipsnių ir veiklos. (Branduolinė taisyklė Nr.2)
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16 Pranešimų: 1398
nieko neparašęs svetainės narys neturi teisės vertinti kitų
Įsivaizduokit situaciją: Ateina tūlas pilietis į batų parduotuvę. Vadovaujantis aukščiau išklota logika, kadangi jis ne batsiuvys, apie avalininkystę nieko neišmano tai ir nesugeba sau išsirinkti geriausių batų. Todėl batų neperka ir nutaria vaikščioti basas...
Galvoju, kad Nerijus nereikalauja, būti literatūros kritikais ar istorijos ekspertais. Paprasčiausiai prašoma pasakyti, kas patiko ar nepatiko, kas labiausiai patiko ir, galbūt, kodėl patiko. Juk perskaičius kokią nors knygą arba pažiūrėjus kinofilmą ar televizijos laidą, visuomet, bent jau sau, pasakoma patiko ar ne. Nors nesame nei rašytojai, nei režisieriai, nei scenaristai.
Aš pats prašysiuos būti ''stulpininkas''... ...pats save prikalu prie to gėdos stulpo savo noru... ...stok į eilę...
Matai, Nerijau, kokia pasidarė problema. Norinčių prie to "stulpo" atsirado gan nemažai, jau ir eilė rikiuojasi. Taip sakant, didelė paklausa. Gal kokį mokestį pradėk imti
Gerb. Gintautai,aš jau gerus 20 metų stengiuosi nevertinti kitų žmonių kurybinių polėkių. aš ne : " Vadovaujantis aukščiau išklota logika, kadangi jis ne batsiuvys, apie avalininkystę nieko neišmano tai ir nesugeba sau išsirinkti geriausių batų". Pons Gintautai,jei nesugebėjau išsakyti nuomonės apie jūsų rašinėlius,leiskit man pabūti šioje svetainėje lengvai nepriklausomu dalyviu. Aš juk ne administratorius,jomajo...
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16 Pranešimų: 1398
Neįsivelkim diskusijose į asmeniškumus.
Nerijus, kviesdamas vertinti ir pasisakyti, manau trokšta, kad vystytųsi diskusijos, kad forumas būtų gyvas, kad dalyviai nebūtų pasyvūs. Nes iš tikro forumas yra gana vangus, diskusijos dažnai užgęsta vos tik prasidėję. Aktyvumas labiausiai pasireiškia, kai padirginamos kieno nors ambicijos. Kaip kad atsitiko šiuo atveju.
Kiras rašo: Paprasčiausiai prašoma pasakyti, kas patiko ar nepatiko, kas labiausiai patiko ir, galbūt, kodėl patiko. O gal man niekas iš to nepatiko - ta prasme, kad neradau nieko naujo? Kodėl tada turėčiau vertinti tai, apie ką nesusidariau teigiamos nuomonės? ar Jums neatrodo, kad visi tie straipsnai, kurie pateikti konkursui, nieko naujo neįnešė į Lietuvos aviacijos istoriją: neišaiškino jokios paslapties, nepateikė jokio naujo, nežinoto fakto, nuotraukos? Tiesa, šiuo atžvilgiu galima pagirti straipsniuką apie nuotraukas. Ten nors nuotraukos klastotė buvo išaiškinta, bet toliau... Viskas žinoma beveik nuo tų metų, kai į mokyklą ėjau. O tai buvo gūdžiais "tarybiniais" laikais. "Lituanica" pašovimo - nepašovimo versijos taip pat nieko naujo nepasakė: vien dėl to, kad nebuvo išnagrinėta tuometinės Vokietijos galimybė turėti kokią nors galimybę turėti sunkiąją priešlėktuvinę ginkluotę ir koncentracijos stovyklos buvimo tikimybę Berlinchene. Juk pirmoji koncentracijos stovykla Vokietijoje įkurta 1933 m. kovo 22 d. Dachau. O Hitleris Reiskancleriu tapo tik 1933 rudenį. Tai kad superįtakos apie 1933 liepos 15 - 17 dienomis jis tikrai dar neturėjo. Ir stovyklos dar nedygo, kaip grybai po lietaus. Aviacijos dalyvavimas kovose už Nepriklausomybę? Kas gali būti geriau už G. Ramoškos straipsnį? Ir jei panašus straipsnis rašomas net neskaičius šio - ko jis vertas?... Tai kad aš linkęs skirti tik vieną I vietą straipsniui: K.Rimšelis - Nuotraukos istorija visa kita - tik seniai žinomų tiesų pakartojimas. Kodėl toks kategoriškas? Pats rašau straipsnį apie Lietuvos KOP naudotų LVG C. VI dažymą. Jis jau dabar yra 4 A -4 lapai, neskaitant nuotraukų ir spalvotų schemų, bet reikia dar kokių 1 - 1,5 metų tam, kad jis būtų "pritemptas prie proto". Todėl ir nebalsavau, kad nemačiau už ką balsuot. Atleiskite, jei kam užmyniau ant nuospaudos, pribėriau druskos ant žaizdos ar kitų šunybių prikrėčiau. Nieko blogo nenorėjau. Tik paaiškinau, kodėl nebalsavau. Bet, kai kiti pradėjo teisintis, manau, kad tas gėdos stulpas būtų beveik pati vieta autoriams, o ne vertintojams. Geras vieno lenko draugo moto: neturi ko pasakyti - nesakyk nieko - būtų pats geriausias vertinimas šiam "straipsnių" konkursui. Bet čia tik mano nuomonė. Pripratęs sakyti tiesą į akis ir mėgstu, kai ją man taip pat sako.
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4099
Kas čia dedasi šiandien... Gal mėnulis prastas... Kur beužeisi visur paraku kvepia... Baikim pyktis.
Dėkui visiems už išsakytas nuomones ir pastabas. Ir tiems kas skaitė ir vertino ir tiems kas neskaitęs įvertino. Laukiame tikros vertinimo komisijos rezultatų ir pastabų.
Beje Pranai, čia konkursas be kabučių. Koks jis bebūtų, tai yra konkursas ir jūs neturite absoliučiai jokios teisės menkinti organizatorių tikslo ir indėlio. Jūs galite tik vertinti darbus ir išsakyti nuomonę apie juos.
O mano žinutėje konkursas NIEKUR ir neįterptas tarp kabučių. Mano mintys lietė būtent autorius, o ne organizatorius. Raskite nors vieną akmenuką, kuris buvo mestas į organizatorių daržą. Iš jų pusės būtent viskas ir buvo padaryta taip, kaip priklauso. Tik kad autoriai į visa tai lengvai pažiūrėjo...
Šiaip gerą straipsnį (apie kokį kalba Pranas) parašyti per tokį trumpą laiką nelabai įmanoma. Ne veltui konkursas buvo pavadintas STRAIPSNIŲ-RAŠINIŲ konkursu, taip kad dalyvių kaltinti dėl netinkamo užduoties išpildymo nereikia. Net jeigu straipsniai ir neįnešė nieko naujo į aviacijos istoriją, juose bent jau sudėta informacija, kurios ieškant paprastai reikėtų perversti daug knygų ir žurnalų.
Ir visgi malonu, Pranai, kad galų gale išsakėt savo nuomonę . O kiti tiesiog tingi pasisakyti, arba neskaitė visų straipsnių .