Diskusijos

Lietuvos Aviacijos Istorija 1919 - 1940 m. :: Diskusijos :: Lietuvos Karo Aviacija 1919 - 40m. :: Asmenybės
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Fotografas Julius Miežlaiškis
Eiti į puslapį       >>  
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
2009 Kov 10 d., 21:22
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Be galo džiaugiamės šitos svetainės bendruomenėje matydami Karo Aviacijos fotografo, kino operatoriaus Juliaus Miežlaiškio sūnų Leoną.

Kitoje temoje Leonas rašė:

leon rašė ...

Aprašysiu šiektiek trumpai apie save , kad patikėtumėt mano rašinių tikrumu . Manau man dar stogas neslenka žemyn. Esu galima sakyti Tėvo vaikas , nors jau perlipau septintą dešimtį , specialybių prasme esu pilnas technokratas visų vyriškų specialybių ir daugiau , plius radioelektronika, tik tėvas dar turėjo aviacijos lakūno pažymėjimą, o mane kažkaip netraukė nors visus procesus aviacijoje puikiai suprantu, nes ilgai užsiiminėjau vandens motoriniu sportu , visą savo gyvenimą tobulinu žinias ir laisvai galiu susirinkti bet koki kompą ir vienu pirštu kaip ką ir Jums parašyti.
A. A. Tėvas buvo labai įdomi asmenybė ir apie Jį galima pasakoti labai daug . Iki panagių mylėjo Lietuvą ir iki pat mirties tikėjo Lietuvos nepriklausomybės atgavimu . Didžiausia Jam dovana būtų pamatyti , kad Lietuva jau laisva.
to Nerijus Korbutas , kaip kitaip savo sūnui tiktai asmeniškai ir viską išsamiai , nuo pat mažens sakydavo buvau Jo dešinioji ranka. Žinau kokiu budu visas foto , filmų , foto , filmavimo bei kino aparatūros , archyvas , karo metu ir sovietmečiu buvo išsaugotas, tai labai nepaprastas būdas . Savo Tėvo pasakojimais tikiu nebuvo , tai labai kantrus įpatingai žingeidus visoms technikos naujovėm, politiškai išprusęs , niekada nepraleisdavo ,Amerikos balso , radio laidų Jo brolis Paulionis Jurgis ir sesuo Albina Miežlaiškytė kaip politiniai kaliniai daugiau po dešimt metų praleido Kolimos Magadano lageriuose , kartu su Jonu Rimša ir Antanu Lukša ir Jiems gryžus padėjo kaip galėdamas . Iš mamos pusės vienas brolis buvo mokytojas ir partizanavo ir vienoje apsuptyje žuvo, dalis giminių buvo išvežti į sibirą. Brolis Juozas buvo nepartinis garsiojo "Šešupės " kolūkio pirmininkas .Mūsų šeimą NKVD labai persiakiojo todėl privalėjome keisti gyvenamą vietą jų pakeitėme 18 kartų , toje sistemoje dirbęs majoras Ališauskas perspedavo kada jau gaudavo skundus apie mūsų gyvenamą vietą ir mes turėdavome persikelti kitur , nes priešingu atveju būtume kaip daugumas išvežti į sibiro platybes . Kodėl aš tai rašau , kad susidarytumet nors bendrą vaizdą koks Julius Miežlaiškis buvo žmogiška prasme , o Jums spręsti .



Tikimės ir toliau rašysite prisiminimus apie savo a.a. Tėvą, Leonai.

Į viršų
leon
2009 Geg 07 d., 16:51
leon
Užsiregistravęs dalyvis #62
Prisijungta: 2009 Kov 09 d., 09:49
Pranešimų: 8
Kažkaip net nežinau nuo ko pradėti ir kas domintų , nes visus aprašymus apie savo a.a. Tėvo turetum sieti su visos šeimos gyvenimu , kaip ir negali visus artimuosius ismesti is konteksto , o jeigu rašyti viską , gausis kaip
savi reklama , kurios man nereikia . Man patogiau kad kas Jus domintų tiesiog paklaustumėt. Aš dar turiu šeimynines 16 mm 1939 m gal veliasnę juodai baltą filmo kasetę kurią reikės konvertuoti i vide formatą , su Jūsų pagalba galėsiu į dėti . Pakolkas tiek.
Į viršų
Nerijus Korbutas
2009 Geg 11 d., 23:23
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Leonai, turėtumėte papasakoti savo a.a.Tėvo gyvenimo istoriją. Taip pat turėtumėte suprasti - jei jūs jos nepapasakosite, jos nepapasakos jau niekas...
O kiek tokių nepapasakotų istorijų jau iškeliavo užmarštin. Apie jūsų a.a. Tėvą nėra jokios rimtesnės informacijos - o juk tai žmogus vertas knygos.
Baustas, persekiotas 40 metų - vien už tai, kad buvo Žmogumi, kad mylėjo Lietuvą, kaip, kad pats Leonai sakote - tikėjo Jos Nepriklausomybės atgavimu.
Tai žmogus buvęs šalia iškiliausių tarpukario Lietuvos kariuomenės asmenybių, buvęs kada buvo džiaugiamasi pasiekimais ar liūdima dėl netekčių. Matęs viską iš taip arti, kaip niekas kitas nematė.
Dėka jo darbo - ir šiandien galime matyti nors ir mažą dalelę senos, geros Anbo Žemės - Lietuvos.
Bet tokia fotografų dalia - likti "anapus".

Žiauru - tačiau J.Miežlaiškio likimas kaip ir daugumos po raudongalvių okupacijos. Dėkui Dievui pavyko išvengti Sibiro kančių. Bet iš jūsų trumpo pasakojimo matome, kad Jis netarnavo okupantui, o tyliai priešinosi, kentėjo ir mylėjo Lietuvą.
Papasakokite savo a.a. Tėvo ir jūsų šeimos gyvenimo dramą. Čia jokia ne savireklama - čia pasakojimas apie Žmogų.

p.s. dėl video - rašykit padėsim kuo tik galėsim.
Į viršų
sparnas
2009 Lie 31 d., 16:58
Užsiregistravęs dalyvis #91
Prisijungta: 2009 Lie 18 d., 15:29
Pranešimų: 1
Ar būtų galima pamatyti a.a. Miežlaiškio filmuotą medžiagą/nuotraukas? Kaip suprantu, dalis jo darbo yra archyvuose, įdomu būtų sužinoti, ar jie prieinami publikai.
Pagarbiai,
Sparnas
Į viršų
Nerijus Korbutas
2009 Lie 31 d., 19:48
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
J.Miežlaiškio filmuotų kadrų šiek turime youtubėje. Pvz. Anbo VIII ir .t.t. Dar daugiau jų yra archyvuose, aviacijos muziejuje. Archyvuose galima gauti video kopijas, aišku ne už ačiū ir tik asmeniniam naudojimui.
O Miežlaiškio fotografijų tai tūkstančiai, turbūt pusė šios svetainės fotografijų Fotoalbume yra darytos būtent J.M., pavarčius tarpukario Karį, Kardą irgi dažnas fotografijų autorius - tas pats Miežlaiškis. Apie archyvus net nešneku.
Į viršų
Nerijus Korbutas
2010 Spa 07 d., 11:03
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Karyje radau fotografiją:


Į viršų
sky76v
2016 Vas 25 d., 12:58
Užsiregistravęs dalyvis #49
Prisijungta: 2009 Sau 27 d., 14:48
Pranešimų: 1306
Labai nesireklamuodami fotografijos entuziastai išleido Juliaus Miežlaiškio nuotraukų albumą: Juliaus Miežlaiškio ,,Vyčiai”.
O kioskuose dar galima rasti žurnalo „Vyzdys. Foto-video“ 2016.1-2 nr. su straipsniu apie Julių Miežlaiškį. Su klaidelėmis, bet vis tiek malonu.
Į viršų
Nerijus Korbutas
2016 Vas 25 d., 18:06
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Paguglinėjau, panašu kad albumą įsigyti, bent jau internetu - be šansų ...
Į viršų
sky76v
2018 Vas 10 d., 01:35
Užsiregistravęs dalyvis #49
Prisijungta: 2009 Sau 27 d., 14:48
Pranešimų: 1306
„Vyzdžio“ redakcijos organizuota Juliaus Miežlaiškio nuotraukų paroda Kauno istorinėje Prezidentūroje.
(Tik gaila, kad albume buvę klaidos nukeliavo ir į parodą.)
Į viršų
leon
2018 Kov 14 d., 15:59
leon
Užsiregistravęs dalyvis #62
Prisijungta: 2009 Kov 09 d., 09:49
Pranešimų: 8
Sveiki gerb. moderatoriai. Kas atsitiko , kad į mano prašymą p. Nerijau negalėjote trumpai atsakyti apie kokias klaidas eina kalba. negi labai tai sunku parašyti man, kad klaidos istorijoje būtų ištaisytos. Norėčiau taip pat pastebėti Jūsų tinklapyje daug esančių nuotraukų arba kompozicijų be autorių pavardžių, tame tarpe ir mano tėvo Juliaus Miežlaiškio. Manau tai kažkoks ignoravimas svetimų darbų. O kad visiem žinomas aviacijos puskarnikis nėra Jūsų surinktų aviacijos puskarninkių sarašuose, Pagarbiai Leonas Miežlaiškis
Į viršų
Eiti į puslapį       >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook