Katik naršydamas internete radau šią vaizdo medžiagą, ji man iki šiol nebuvo matyta, nežinau kaip kitiems. Tai jau antrasis man žinomas video kuriame galima išgirsti Stepono Dariaus balsą. Galbūt panašių kadrų su garsu yra ir daugiau tik reikia daug pastangų juos surasti. http://darius.ir.girenas.video.gyvai.vaizdelis.lt/
Ne,Pijau, čia ne tas pats momentas. Esantys Karo Muziejuje kadrai yra geresnės būklės, turint omenyje garsą, skiriasi ir pats turinys, nors ir ten ir čia flmuota paskutinėmis akimirkomis prieš startą. Yra literatūrinių šaltinių, kuriuose minima, jog interviu filmuojant buvo imami iš abiejų lakūnų. Kolkas galime girdėti tik S. Dariaus balsą.
Na, ne vien literatūrinių. Yra nufilmuota kaip šneka S. Girėnas, tačiau garso nėra. Be garso yra išlikusi ,man atrodo, beveik visa jų kalba. Kalba ir Darius, ir Girėnas.
Teko skaityti V.Dovydaičio apybraižoje ,,Vėjai blaškė, žaibai plakė", jog kai S. Dariui dar būnant JAV (po praleistų kelerių metų Lietuvoje) ir vežiojant oro paštą lėktuvu Belanca, jis per rekordinį laiko tarpą įvykdė savo užduotį, todėl amerikiečiai susuko reportažą apie tai. Manau ši vaizdo medžiaga turėtų būti išlikusi JAV archyvuose, tačiau kaip ją rasti...
Taigi, naršydamas internete radau laaabai įdomų video. tik apie Feliksą Vaitkų.
Jeigu asmeniškai, buvau "apšalęs". Net negalvojau ,kad toks video yra, o štai pasirodo yra puikios kokybės video. Lietuvoje, turbūt, nematyti vaizdai...?