Lakūnų nuovargis - mano įsitikinimu buvo lemiamas veiksnys, deja... O nuotraukos - puikios, perteikiančios aplinką. Ačiū.
O man atrodo, kad ne. Jei jau tiek kelio nuskrista, ir iki Lietuvos bebuvo 650 Km, tai butu ir tuos iveike. Nes pagalvokim is kitos pusės: Pasiryžimas, ir kai tiek belieka, kad ir kas bebūtų, manau jie būtų siekę savo tikslo iki galo. Kažkame kitame priežastis yra, kad jie bandė leistis. Nes ir jie nenorėjo nuvilti ir sulaužyti savo pažado, kurį buvo prisakę visiems, kurie rėmė ši skrydį... Na o nuotraukos tikrai gražios, tiesiog puikios
Šaunuoliai vaikai ! Aišku, medikai pasakytų, kad galbūt tokie iššūkiai nepratusiam organizmui ne į sveikatą, bet jauni yra, nieko jiems nenutiks. Su Remigijumi Sabuliu buvo kilusi idėja sukurpti kažkokią būdą, kabinos imitaciją, joje paiimituoti degalų supilimą iš kanistrų ir kitus sakytum paprastus dalykus, na, o pagaminus tobulesnį variantą, jame įtaisyti simuliatorių ir pabandyti atskristi šį laiką imituojant sąlygas, bet taip ir liko planai. Kita vertus - kiekvienas žmogus skirtingas, tik su savo stipriosiomis ir silpnosiomis pusėmis, kiekvieno organizmas skirtingai reaguotų į tokį išbandymą, tad padaryti kažkokias išvadas būtų labai subjektyvu, bet įdomu.
Siaip kazkoki tai bandymą ne bandymą teko patirti man pačiam savo kailiu. Bet tai buvo ne lėktuvas, o mašina. Kelionė Ispanija - Lietuva (Tikslėsnės vietos - Huercal-Overa, Almeria, Ispanija - Telšiai, Lietuva.). važiavome ne tiesia linija o teko dar važiuoti į Barseloną. Tad dar prisidėjo kelio gabalas. Kelionė truko 2,5 paros. Išvykome (laiką nuimu kada mane paėmė autobusas), Ispanijos laiku 15:30 (Lietuvos 16:30). 2012.12.29. O Telšiuose atsiradau 2012.12.31, 7:00 ryte. Taigi, kelionės metu, sėdėjau šalia vairuotojo. (Priekyje 2 sedynės keleiviams ir viena vairuotojui). Šalia manęs sėdėjo kaunietis, na toks stambus žmogus. Tai vietos buvo tikrai ankšta. Ir per visą kelionę pailsėt tegavau (na kaip sakau "normaliai" pasnausti) tik dvi valandas. O daugiau - arba nemiegojau arba snuduriuodavau sėdėdamas. Tad ir tos kelionės metu mano mintys kažkaip nuplauke link Lituanicos... ir ėmiau suprasti, ką jautė lakūnai tuo metu...