Diskusijos

Lietuvos Aviacijos Istorija 1919 - 1940 m. :: Diskusijos :: Lietuvos Karo Aviacija 1919 - 40m. :: Asmenybės
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Klemensas Martinkus
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
2019 Lap 13 d., 12:50
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Kas skaitėte darbą apie Girėno gimines tai turbūt pastebėjote kad kelios eilutės skirtos ir karo lakūnui Klemensui Martinkui, mat Girėno mama ir Klemenso tėvas - sesuo ir brolis, tad šiedu tikrų tikriausi pusbroliai.

Įdomų gyvenimą nugyveno Klemensas, kada nors reikėtų prie jo rimčiau sugrįžti, nes jis buvo ne tik lakūnas ar vienas iš parašiutų sporto pradininkų Lietuvoje, bet ir automobilių sporto fanatikas, išėjus į atsargą - visai sėkmingas verslininkas. Liūdna, kad nepaliko prisiminimų.

Vedęs buvo jaunutę, Suvalkijos šviesuolio - gydytojo, knygnešio, spaudos darbuotojo, politinio veikėjo Juozo Bagdono dukterį Oną. Jų keliai vėliau išsiskyrė.

Bent jau pas mus esančioje biografijoje buvo rašyta, kad Ona Martinkienė mirė 1946 m., tačiau iš tikro tai ji 1948 m. Prancūzijoje ištekėjo už Algirdo Juliaus Greimo ir nugyveno dar daug metų. Mirė 1982 m.

Taip pat pavyko atkapstyti ir šiek tiek informacijos apie vienintelę Klemenso dukterį Adą. Mirė ji 2011 m., tad vadinu tai prarasta galimybe gauti neįkainojamos informacijos apie Klemensą.

Ji buvo gimusi 1937 m. tad aišku Kauno laikų tikrai nebūtų prisiminusi, tačiau nors ji užaugo Paryžiuje su motina, mano atrasti dokumentai rodo, kad mažų mažiausiai 1 kartą lankėsi Brazilijoje pas tėvą 1956 m., būdama jau 19 metų amžiaus, tad tikėtina bendravo ir vėliau. Bet tas traukinys jau nuvažiavo negrįžtamai...
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook