Diskusijos

Lietuvos Aviacijos Istorija 1919 - 1940 m. :: Diskusijos :: Lietuvos Aero Klubas 1927 - 40m. :: Asmenybės
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
LAK Konstruktoriai
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
2010 Vas 26 d., 23:16
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Svetainės LAK puslapyje naujas įrašas LAK Konstruktoriai - sąrašas su biografijomis. Biografijos trumpos, be pastatytų konstrukcijų fotografijų, be dalies konstruktorių fotografijų, arba labai prastos kokybės.
Bet jei yra pamatas - bus ir namas !

Tradiciškai pagrindinį puslapį įkeliu ir į forumą:


FotografijaTrumpas aprašymas
A.GUSTAITIS

Brig.gen. inž. Antanas Gustaitis - lakūnas, Karo aviacijos viršininkas, ANBO konstruktorius. Vienas iš LAK kūrėjų ir svarbiausias rėmėjas



B.OŠKINIS

Bronius Oškinis - vienas pirmųjų sklandytojų ir sklandytuvų konstruktorių. Per savo kūrybingą gyvenimą sukūrė ir pastatė didžiausią ir originaliausią sklandytuvų seriją Lietuvoje.



V.TOMKEVIČIUS

Vaclovas Tomkevičius pastatyti skraidymo aparatą bandė du kartus: pirmasis prastai skrido dėl techninių konstravimo klaidų, antrojo "dangaus blusos" tipo statybą nutraukė sovietų okupacija


A.PAKNYS

Antanas Paknys - sklandytojas, sklandymo instruktorius ir civilinis lakūnas 1936 m. pradėjo savarankiškai konstruoti ir iki 1940 m. pastatė 4 sklandytuvus. Nuo 1970 metų dirbo Eksperimentinėje sportinės aviacijos gamykloje Prienuose.


G.MILIŪNAS


Gabrielius Miliūnas - sklandytojas, sklandymo instruktorius. Kartu su B. Oškiniu ir A. Gysu pastatė keletą sklandytuvų



Z.RIMŠA


Zigmas Rimša - Šveicarijoje studijavo mechaniką bei aeronautiką, studijas baigė 1936 m. Sukonstravo pirmąjį Lietuvoje motosklandytuvą „KEVA"


P.MOTIEKAITIS


Petras Motiekaitis - modeliuotojas, sklandytojas, išradėjas, konstruktorius. Suprojektavo ir pastatė 4 savos konstrukcijos skraidymo aparatus



B.KARVELIS


Balys Karvelis - sklandytojas, lakūnas, konstruktorius. Sukonstravo ir pastatė keturis medinės konstrukcijos sklandytuvus. Vėliau, dirbdamas ESAG sukonstravo stiklopastinį sklandytuvą BK- 7 "Lietuva"



A.GYSAS


Alfredas Gysas - sklandytojas, sklandymo rekordininkas ir instruktorius, civilinis lakūnas, konstruktorius. Sukonstravo ir pastatė keturis sklandytuvus, drauge su A.Pakniu dar du.



V.ŠALAVIEJUS


Vincas Šalaviejus - sklandytojas. 1939 m. sukonstravo ir pastatė lavinimosi sklandytuvą „Aitvaras".



Z.KORONKEVIČIUS


Zdislovas Koronkevičius - sklandytojas, lakūnas. Mokydamasis Kauno ATM įsijungė į sklandytuvų ir lėktuvų statybos veiklą. Vėliau pradėjo statyti sklandytuvą, kuris beveik baigtas sudegė



V.MAČIULAITIS

Vytautas Mačiulaitis - sklandytojas. lakūnas. Aktyviai dalyvavo statant B. Oškinio sklandytuvus, Z. Rimšos motosklandytuvą. Vėliau ryžosi sukonstruoti lėktuvą, bet darbus sustabdė sovietų okupacija


J.ČEPAITIS

Juozas Čepaitis - aktyviai dalyvavo ATM Aviacijos būrelio veikloje - sklandytuvų BrO-3 statyboje, gamybinę praktiką atliko Karo aviacijos dirbtuvėse. Mokėsi aviakonstravimo Berlyne. Suprojektavo dvivietį mokomąjį lėktuvą.



Į viršų
eltax
2014 Bir 30 d., 20:43
Užsiregistravęs dalyvis #26
Prisijungta: 2008 Lap 26 d., 15:14
Pranešimų: 40
Sveiki,
gavau tokią foto. Žmogus minėjo, kad nuotraukoje esantis asmuo buvo lėktuvų konstruktorius ar inžinierius. Kitoje pusėje yra metrika: Atminimui nuo Vyto. 1942, Bergen/Rugen. Ar tai negalėtų būti Vytautas Mačiulaitis?

Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook