manau, kad tiesiog Lietuvoj neiprasta matuot, myliomis, arba pedomis. Paas mus juk matavimas yra pripraastas metrais/kilometrais. Ir nelabai stebiuosi, kad net muiejaus gidas klysta. aisku, jam butu geriau isigilinti i faktus tokius, nes klaaidina kitus.
Tai savaime suprantama. Bet gidas turi būti "pasikaustęs". Juk pasakodamas jis turi žinoti elementarius dalykus. Įsivaizduokime paprastą dalyką: tas pats Istorijos muziejus ir gidas pasakoja apie 1923 metų Klaipėdos sukilimą ir mini A. Mackevičiaus, K. Kalinausko, Z. Sierakausko, B. Kolyškos pavardes. Tai įvardinti, kaip gido klaidą? Ne. Vadinasi gidas yra "formalas", atėjau, atpyliau. Fu! "Atsifutbolinau". Aišku, kalbėti auditorijai yra labai sunku, bet jei neturi iškalbos ir charizmos, tuomet ar verta dirbti šį darbą?
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16 Pranešimų: 1398
Na, nevarykit jūs tiek daug ant to gido. Pirminiuose šaltiniuose yra 400 metrų, jis tokią informaciją ir pateikia. Na, gal dėl 600 m - tai čia jau perdėta, arba paties gido saviveikla.
Na, su tais muziejų gidais visko būna. Man, pavyzdžiui, viename Lietuvos muziejuje prieš porą metų teko girdėti, kad "Titanic" - as paskendo užšokęs ne ant ledkalnio, o ant... I Pasaulinio karo minos. Na, aš jį "primygau' ir pasiteiravau, kuriais metais paskendo "Titanic' ir kuriais prasidėjo I Pasaulinis karas. Jis pradėjo mykti, kad vokiečiai iš anksto ruošėsi karui ir minavo Atlanto prekybinius kelius. Tada aš jau nebeapsikenčiau ir pasukiojau pirštą ties smilkiniu... Kas jį šiuo atveju tokią nesąmonę skleisti vertė, neturiu žalio supratimo. Net mano moksleiviai smagiai po to iš to "gido" pasijuokė...