Diskusijos

Lietuvos Aviacijos Istorija 1919 - 1940 m. :: Diskusijos :: Lietuvos Karo Aviacija 1919 - 40m. :: Kiti klausimai
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Eiliuota Lietuvos aviacijos istorija pateko į Lietuvos rekordų knygą
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
egiz
2013 Lie 05 d., 17:07
egiz
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: 2008 Grd 08 d., 18:15
Pranešimų: 197
Eiliuota Lietuvos aviacijos istorija pateko į Lietuvos rekordų knygą
Agentūra „Factum" prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos rekordų knygos Raštijos skyrių įrašė pagerintą rekordą - daugiausia leidinyje trioletų. Naująja rekordininke tapo kaunietė Irena Jacevičienė-Žukauskaitė. Jos knygoje „Dangus vilioja, kviečia, šaukia" pirmą kartą eiliuotai parašyta Lietuvos aviacijos istorija. Ši istorija unikali ne vien tuo, kad yra eiliuota, bet eiliuota 174-ais trioletais. Tai nepaprasti posmai, o labai griežtos sandaros posmai. Juos sudaro aštuonios eilutės, pirmoji eilutė būtinai sutampa su ketvirtąja ir septintąja, o antroji - su aštuntąja. Be to, trioletuose yra tik du rimai. Ši Lietuvos aviacijos istorija iliustruota 275-iomis retomis nuotraukomis iš valstybinių ir asmeninių archyvų. Pažymėtina, kad rekordinės knygos viršelį puošia nuotrauka su oro balionu keliančiu rekordinio dydžio, tai yra didžiausią Lietuvos vėliavą.
Rašytoja, poetė Irena Jacevičienė- Žukauskaitė yra Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos valdybos, S. Dariaus ir S. Girėno testamento programos grupės, Linkuvos dvaro ir parko išsaugojimo iniciatyvinės grupės, Tėvynės pažinimo draugijos tikroji, Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos garbės narė, Kauno miesto Šilainių bendruomenės centro laikraščio „Šilainių žinios" vyriausioji redaktorė. Ji yra jau keturioliktos knygos ir septintosios knygos aviacine tematika autorė.
Ankstesnė šios kategorijos rekordininkė Lietuvos rekordų knygoje buvo taip pat kaunietė - poetė Zenė Sadauskaitė. Jos trioletai apie meilę gyvenimą, gamtą buvo atspausdinti 2009 m. išleistoje knygoje „Tik žiedynais bitės skrydis".

Vytautas Navaitis

2010 m. lapkričio 25 d.
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook