Esu pastebėjęs, kad ir lietuvių straipsnių autoriai kartoja šią klaidą (?). Pvz. : Arvydo straipsnisRytų Fronto svetainėje, Pirmoji karo diena Lietuvos danguje
Nezinau is kur zinau, bet tautinej eskadrilej buvo ir bristol buldog tipo orlaivis... Pabandysiu atkapstyt ta straipsniuka Ir jis buvo sudauzytas sios eskadriles lakuno
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
Na kol Mindaugas stOras ieškos Tautinėj eskadrilėj "Buldogų", "migų" ir "spitfajerių" aš įdėsiu keletą paveikslėlių, kuriuos vėlgi atsiuntė mūsų kolega Marčelis iš Čekijos:
Gal tas "Buldogas" buvo Lietuviskas "Gliadiatorius"kuriuo skrisdamas zuvo kpt.Morkus kai lektuvas del nezinomu priezasciu suduzo atliekant"mirties kilpa"Abu lektuvai jug biplanai tai galbut isivele klaida
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
egiz rašė ...
Nr.895 su "apvedžiota" žvaigžde pirmą kart matau,reiks pasižymėt...
Paskaitykite, ką rašo šiuo klausimu žymus Amerikos lietuvis:
1940 m. rudenį sovietai Kauno aerodrome buvo surengę aviacijos šventę. Tai šventei trys 1-16 buvo nudažyti raudonai su auksinėmis žvaigždėmis. Jie demonstravo akrobatiką. Kapitonas Rimas demonstravo akrobatiką su Bucker Jungmeister. Lietuviškų ženklų jau nebuvo, buvo tik laikinai savotiški ženklai. Aš radau vokiškoje knygoje tą lėktuvą su tais ženklais. Aš taip pat mačiau Anbo 41 eskadrilę su tais ženklais. Ženklai buvo ant sparnų ir uodegos. Fotografuoti negalėjau, nes jau buvau perspėtas, kad galiu pakliūti į kalėjimą fotografuojant sovietų lėktuvus. Nuotraukos kopiją pridedu. Bucker posūkio vairas buvo nudažytas baltai, ženklo apskritimai - raudonas ir žalias, o vidury raudona žvaigždė. Pastebėkite, kad informacija ant liemens yra lietuviška. Davetas Dulaitis, Sun City, JAV