Gal žinot: 1)Kokia ugniagesių įranga, pirkta ar Lietuvoje gaminta? 2)Ar naudoti vilkikai, lėktuvams tampyti, jei taip, tai kokie? 3)Ar naudota technika sniego šalinimui nuo pakilimo- nusileidimo takų ? 4)Degalų užpildymo įranga (kokiu transportu ir kt.)? 5)Kokiu transportu buvo atvežama amunicija(iš sandėlių iki lėktuvų)?
Įdomu būtų pamatyti vieną, kitą fotografiją
Jei po ranka neturit jokios informacijos atsakančios į mano klausimus, nesivarginkit. Nieko neišmanau apie aviaciją, kas ten vyksta aplink lėktuvus ant žemės, tai ir kyla visokie kvaili klausimai.
Jei po ranka neturit jokios informacijos atsakančios į mano klausimus, nesivarginkit. Nieko neišmanau apie aviaciją, tai ir kyla visokie kvaili klausimai.
Taip, kažkur nuo 1935m. pradėti naudoti buldozeriai sniegui šalinti nuo pakilimo takų. Kai atsirado tokie buldozeriai ,tai lėktuvams žiemos metu slidės nebuvo reikalingos.
Taip, kažkur nuo 1935m. pradėti naudoti buldozeriai sniegui šalinti nuo pakilimo takų. Kai atsirado tokie buldozeriai ,tai lėktuvams žiemos metu slidės nebuvo reikalingos.
Gal žinai kokie buldozeriai(kokios firmos gaminti) tuo metu naudoti?
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
Ech... tokia įdomi tema ir numirė vos užgimus... Nuo naujų teks imtis gaivinti senas temas. O šiandienai, truputis į šią temą. Pora fotografijų iš kolegos Pijaus giminės archyvo:
Pirmoje, degalų užpylimo įranga:
Antra iš tos pačios serijos, bet "tačkos" su airpleno ratais paskirtis man neaiški:
Och ir nuotraukos! Ačiū Dėl Caterpillar, tai Grigoraičio straipsnyje apie sunkvežimius kažkuriame tai "Mobilyje" (po metų galėsiu patikslinti ) yra nurodytas svoris ir variklio galingumas. Man pagal tai anksčiau nepavyko atsirinkti tikslaus modelio.