Diskusijos

Lietuvos Aviacijos Istorija 1919 - 1940 m. :: Diskusijos :: Lietuvos Karo Aviacija 1919 - 40m. :: Kiti klausimai
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Mokomoji medžiaga lakūnams
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
2010 Grd 07 d., 16:40
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Įsigijau tokią fotografiją, metrikos nėra, tačiau buvęs savininkas tikina, kad ji rasta drauge su kitomis lietuviškomis Karo aviacijos fotografijomis (belieka tik tikėti) . Mėginu ją susieti su lakūnų mokymu, kad ir su šiuo pratimu (pav. žemiau), ką jūs manote?





Į viršų
Nerijus Korbutas
2011 Sau 05 d., 21:08
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Ištrauka iš Karo Archyvas XXV, E.Vaidoto straipsnio apie PAR 1935-1940m. psl. 231 dar syk patvirtina, kad modeliukai kaip mokomoji priemonė buvo naudojami. Gal mano fotografijoje ne tas atvejis, tačiau vistiek kažkas iš tos parapijos. :

"Sudėtingiems prietaisams prižiūrėti reikėjo gabių karių, kurie gebėtų ne tik tokią techniką įvaldyti, bet ir tobulinti turimą ginkluotę. Vienas įdomesnių darbų - mokomojo šaudymo prietaiso sukūrimas. Šiauliuose 1940 m. birželio 6 d. speciali komisija apžiūrėjo kapitono Juozo Miliausko sukurtą LAP šaudymo aparatą, kuris buvo sumontuotas pailgoje medinėje dėžutėje. Ši dėžutė ant tam tikro pagrindo buvo tvirtinama prie LAP pabūklo. Ji galėjo būti sukiojama -judėti vertikaliai ir horizontaliai. Viename dėžutės gale buvo įdėtas elektros varikliukas, kitame - didinamasis stiklas. Veikiant šiam prietaisui, buvo nuspaudžiamas nuleidžiamasis įtaisas, atsirasdavo kontaktas ir variklis pradėdavo sukti tam tikrą skritulėlį su dviem skylutėmis. Sukimo metu ant sienos pasirodydavo šviesos blyksniai, kurie padėdavo įsivaizduoti sprogimus. Ant tos pačios sienos naudojant trosą buvo sukamas lėktuvo modelis.
Aparato kūrėjų tikslas buvo mokyti pabūklo tarnybą taikyti, šaudyti, koreguoti ugnį, pratinti viršininkus vadovauti ugnies komandai. Komisijos nuomone, šis aparatas, tinkamai patobulintas, galėjo būti naudojamas visose LAP kuopose. Mokomųjų priemonių tobulinimas vyko nuolatos."

Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook