Diskusijos

Lietuvos Aviacijos Istorija 1919 - 1940 m. :: Diskusijos :: Įvairios temos :: Lietuvos Aviacijos Muziejus
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Jei būčiau muziejaus direktorius
Eiti į puslapį       >>  
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
sky76v
2013 Lap 24 d., 17:21
Užsiregistravęs dalyvis #49
Prisijungta: 2009 Sau 27 d., 14:48
Pranešimų: 1306
Kadangi klubo nariai neretai priekaištauja muziejui ir mano, kad jam netgi neverta patikėti naujų eksponatų, galbūt galėtų pasiūlyti, ką būtų galima daryti geriau ar kitaip. Taip pat gal ši tema padėtų išsiaiškinti, kokios yra realios muziejaus galimybės ir perspektyvos. O gal kas nors iš kritikų galės parašyti savą muziejaus veiklos programą, pasibaigus dabartinio direktoriaus kadencijai pateikti ją ministerijai ir atėjęs pats tas idėjas įgyvendinti.

Pirmas klausimas – koks, jūsų manymu, yra pagrindinis muziejaus veiklos rodiklis?
Į viršų
lokys
2013 Lap 24 d., 18:53
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
kadangi pyliau ''kerasa i ugni'' jauciu pareiga atsakyti pirmam.
Taigi, pradekime nuo to pirmo klausimo.Ne tik manau, bet ir esu isitikines kad muziejaus veikla skirtingai vertina kulturos ministerija ir lankytojai.Pagal pirmos poreikius, muziejus turetu sulaukti milijono mokiniu ir uz tai metu gale pagirtas.Na gal dar kruva prirasytu popieriu pakeltu reitinga ministerijos akyse.Naturalu, kad eilinis lankytojas is to jokios naudos nejaucia.Lankytojas turi turet nora vis sugryzt i muzieju, dalyvaut jo veikloje ir matyt jame kazka naujo, tame tarpe ir savo indeli (Turiu galvoj muziejaus savanorius).Muziejaus kiekvienas turi dirbti savo darba, tame tarpe ir direktorius.Siuo metu LAM neturi strategijos.Etatai isnaudojami netinkamai, o zmones su idejom tiesiog praspiriami.Isivaizduoju daug pasiteisinimu:nera lesu, nera galimybiu, ministerija neleidzia ir pan.Klausimus su ministerija sprendzia direktorius, lesu iesko vadybininkas, straipsnius raso istorikas ir pan.Problemele yra tame, kad visi dreba del savo kedes ir bijo permainu.tiksliau sakant dirba del savo atlyginimo, o ne del muziejaus.Visam pasaulyje yra atidirbta schema kaip veikia technikos muziejai.Nieko nereikia kurti, uztenka pasiziureti kaip dirba kiti ir pasimt tai kas mums tinka ir yra geriausia.Deje, kai muziejaus vadovas galvoja kad tik jis yra protingiausias, progreso nebus.Beje, gerb.Remigijus Jankauskas savo karjera kaip direktorius pradedejo tikrai nebloga ''gaida'' ir padare tikrai daugiau nei pries tai buvusieji.Taciau, kaip ir minejau, neturetu jausti konkurencijos savo darbuotojam, netrukdyti ju darbui , liberaliau ziureti i naujoves bei nedrebeti del savo kedes ir skirti daugiau laiko kovojant del isskirtines autonomijos budingos technikos-aviacijos muziejams.
LAM kaip muziejus tikrai turi labai daug perspektyvu ir direktorius dar nera toksai jau blogas tik reik ismokt dirbt kaip komandai ir moket savo asmenines ambicijas prisilaikyt prie saves.Kam per daug sunku perlipt save, galbut laikas butu uzleist vieta kurie labiau ''lankstesni''
Į viršų
Prunce
2013 Lap 24 d., 20:05
Užsiregistravęs dalyvis #66
Prisijungta: 2009 Kov 23 d., 21:46
Pranešimų: 838
"lokys", kaip Tu manai, kokį atlyginimą gauna LAM (ir kitų muziejų) direktorius ir dirbantieji?
Į viršų
lokys
2013 Lap 24 d., 21:04
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
zinau centas i centa kiek gauna bet sprendziant is tamstos argumento, panasu , kad jus daug ko nezinot.
Cia gi ne atlyginimo klausimas.
Nemanau kad reiktu sioj diskusijoj badyti pirstais konkretu muzieju (problemos ir ju priezastys daugumai aiskios ir taip).Smagu butu diskusija pakreipti Sauliau temos pavadinimo linkme.
Na gerai, paminejot atlyginima.Kodel muziejus negali turi vadinamu savanoriu klubo?kurio nariai be atlygio dirba restauruojant pagalbinio (o gal net ir pagrindinio fondo eksponatus kuriuos atnese patys) .Yra begale budu tokius savanorius motyvuoti.
Į viršų
Prunce
2013 Lap 24 d., 21:30
Užsiregistravęs dalyvis #66
Prisijungta: 2009 Kov 23 d., 21:46
Pranešimų: 838
Nors vieną tokį būdą galite pateikti 9dėl savanorių motyvacijos)?
Į viršų
lokys
2013 Lap 24 d., 22:23
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
sovietmecio kartos atstovo klausimas.tolimesne diskusija beprasme
Į viršų
Prunce
2013 Lap 25 d., 10:23
Užsiregistravęs dalyvis #66
Prisijungta: 2009 Kov 23 d., 21:46
Pranešimų: 838
Va va. pagrindinis argumentas šiuolaikinio jaunimo ir konservatoriškos pakraipos piliečių tarpe, kai nebeturime ką pasakyti ar kuo paremti savo tvirtinimų ar teiginių... "lokys", būtų įdomu sužinoti, kiek Jums metų? Tokiais išsireiškimais svaidydamąsi, neakivaizdžiai spjaudai ir savo tėvams į veidą. Juk jie - manau, taip pat tuo "sovietmečiu" užaugę. Be to, kiek suprantu, šis Forumas yra skatinamntis lietuvybę ir lietuvių kalbos puoselėjimą. O Tamstos "rašliavos" nepavadinčiau kitaip, kaip tos kalbos menkinimu ir niekinimu. Jei nesutinkat, perskaitykite savo žinutes, suprasit kur lenkiu. O kad ir tarybinių laikų "produktas" esu, manau, tikrai turiu daugiau patirties kaip motyvuoti jaunimą (būtent jaunimą, o ne tuos "sovietmečio kartos atstovus"), negu tamsta. Bet man buvo paprasčiausiai įdomu išgirsti Jūsų mintis šia tema. Gal būtume ką bendrai sugalvoję. Dabar, po šitokio pasisakymo, nematau reikalo su tokiu "proto bokštu ir patriotu" į jokias diskusijas leistis.

[ Redaguota 2013 Lap 25 d., 10:26 ]
Į viršų
sky76v
2013 Lap 26 d., 18:43
Užsiregistravęs dalyvis #49
Prisijungta: 2009 Sau 27 d., 14:48
Pranešimų: 1306
Taip, savanorių klubo idėja gera. Deja, nedrįsčiau teigti, kad kartu su kolegomis turime tokį pažangų mąstymą, jog atrastume netradicinių būdų, kaip tuos savanorius pritraukti. Todėl labai tikiuosi, kad kolega Lokys (atsiprašau, iš diskusijų nesu įsidėmėjęs vardo) sutiks tapti pirmuoju tokiu savanoriu muziejaus rėmėju, ir suorganizuoti entuziastus, kurie galėtų dalį laisvalaikio skirti muziejui, taip pat siūlyti ir padėti įgyvendinti originalias idėjas, kurias įgyvendinti muziejininkams pritrūksta pajėgų, ar įžvalgumo renkantis prioritetus. Kuo savanoriams šioje veikloje galėtų padėti muziejus, kad tai nevirstų vien virtualiu pasiplepėjimų klubu? Tikiuosi, galėtume suteikti nario-rėmėjo bilietus su teise nemokamai lankytis muziejuje, vietą susirinkimams, taip pat prisidėtume paruošant jiems kavos, arbatos bei sausainių, o kai prireiks – ir kampą vykdomiems darbams. Mielai priimtume ir originalesnius pasiūlymus, kurie sunkiai pasiekiami sovietiniam ar posovietiniam mąstymui, bei pagalbą juos įgyvendinant.

Deja, ligšiolinių artimiausių muziejaus bičiulių aviacijos veteranų gretos nedidėja, o entuziazmas įgyvendinti tokius netradicinius sumanymus, kaip Bleriot-XI statyba, dūžta susidūrę su realybės kliūtimis ir galimybių ribomis. Tikiu, kad naujasis entuziastų klubas būtų veiklesnis ir galėtų nuveikti nepalyginamai daugiau.

(Kol kas čia rašau keleto iš mūsiškių asmeninę nuomonę, bet jei reikalai pajudėtų, manau, aptartume su muziejaus vadovybe ir rastume sprendimą.)
Į viršų
lokys
2013 Lap 26 d., 21:57
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
Siuo atveju sovietini mastyma as interpretuoju savaip:zmogus , kuris neisivaizduoja jokios veiklos be atlygio.Na ir tipinis klausimas - '' Ka as uz tai gausiu?''
Sauliau, muzieju daugiau maziau remiu jau senai ir zadu tai daryti toliau.Tai daro ir kiti.nepamirskim, kad muziejuj karts nuo karto atsiranda paskolinti eksponavimui tikri orlaiviai bei modeliai.O kai kurie eksponatai nors ir pirkti muziejaus lesomis, niekada nebutu pateke i ji be ''remeju'' pastangu.Tai vadinu irgi remimu.
Siulau prisiminti is kur kilo nepasitenkinimas muziejumi.Ogi pudomais eksponatais kuriu neleidzia remontuoti fondu saugotojas.Yra daugybe zmoniu, kurie siule savo talka prikeliant muziejaus orlaivius, taciau gavo tik neigiamus atsakymus.Daugelui aviacijos entuziastu pats prisilietimas prie technikos esancios LAM yra eleksyras sielai. Ir gali isivaizduot, kokius priesiskus jausmus sukelia situacija, kai matai savo atiduota eksponata sunykusi arba isviso nematai, nes kazkur dingo.
LAM buvo gaves ir orginaliu pasiulymu is kompanijos ''termikas'', bet atsisake, itardami klasta...
Bleriotas yra visiskai nevykes pavyzdis, tai niekaip nesusije su muziejum ir jo savanoriais.Subege savanoriai tikrai neprades statyti ANBO-41 , bet manau mielai isteps surudijusius orlaiviu mazgus antikoroziniu tepalu arba pades perdazyti ka-26.Kazkodel visas pasaulis neabejoja savanoriu veiklos pliusais, bet, matai, Lietuvoj tai jau nebetinka.
Yra toks pasakymas: jei ilgai ziuresi i bedugne, neuzilgo bedugne pati prades i tave ziuret
Į viršų
KĘSTUTIS A.
2013 Lap 26 d., 23:13
Užsiregistravęs dalyvis #25
Prisijungta: 2008 Lap 25 d., 00:56
Pranešimų: 136
100 procentu palaikau (lokį).Tik žmogui kuris nėra susidūręs su realia situacija esančia muziejuje gali atrodyti kad viskas ten labai gražu.O kai susiduri pats,ir būni apkaltintas būtais ir nebūtais dalykais ,tada pradedi mąstyti o kam man to reikia.Kaip pvz.,mano darbovietė atrestauravo du muziejaus eksponatus,dar vieną padovanojo(skrendantį)bet prie jų net žodžiu nėra užsiminta iš kur jis ten atsirado,ar kas restauravo nes ''gerbiamas'' eksponatų saugotojas neleidžia pakabinti lentelės,atseit rėmėjas neturi restauratoriaus licencijos.Ar daug kas žino,kad privačioj kolekcijoj Lietuvoj yra lėktuvas R-5 atvežtas iš artimo užsienio,įdomiausia kai pasidomėjau, tie kas jį perdavė tvirtina, kad jis turi būti eksponuojamas Kauno aviacijos muziejuje,ar ne keistai viskas atrodo iš šono.Žinau keletą žmonių kurie turi tikrai vertingų eksponatų,įvairių detalių (anbo-41,meserio-109,il-2,jak-1(3),pe-2,r-39" kobros"ir t.t.,bet jas laiko pas save,sako koks tikslas jas atiduoti muziejui, jei jos bus nugrūstos į kokį sandėlio kampą,o paskui gal ir visai išgaruos,o apie rėmėją net nebus užsiminta.
Į viršų
Eiti į puslapį       >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook